‘School en Kunst’, theoretische basis kunsteducatie. Studieboek, uitgegeven via Limburger.nl/mijnboek (2012/2017)

‘School en Kunst’ is een compleet boek dat op theoretisch niveau een samenhangend overzicht geeft van alle vormen van kunsteducatie in het Basisonderwijs (“kunstzinnige oriëntatie”), gefundeerd op basale inzichten van leer- en ontwikkelingspsychologie. Naast de theoretische beschrijvingen staan er talloze methodische en praktische aanwijzingen voor een succesvolle kunsteducatie.

Globale inhoud: Kennis en inzicht in basale ontwikkelingsprocessen van kunsteducatie, i.c. muziek, beeldend vormen, toneel/drama/ taal, spel en motoriek van kinderen van de Basisschool; Een bezinning op kunst als een natuurlijk en vanzelfsprekend aspect van het menselijke leven; Zicht op de kunstenaar als professioneel vakman; Basale onderwijskundige principes t.b.v. de ondersteuning van kunsteducatie op de Basisschool; Zicht op cultuureducatie als context voor kunsteducatie; Algemeen methodische en didactische aanwijzingen t.b.v. de verschillende deelgebieden van kunsteducatie op de Basisschool; Per hoofdstuk vragen en opdrachten t.b.v. de verwerking van de leerstof en de ontwikkeling van een eigen visie op onderwijs, kunst en kunsteducatie; Voldoende kwalitatieve literatuur t.b.v. verdere verdieping.

‘School en Kunst’ (121 pagina’s) wordt uitgegeven via Limburger.nl/mijnboek.
Prijs paperback: € 22,11 prijs. Prijs e-book: € 6,35  inclusief  btw.

‘School en Kunst’ is in elke boekhandel of via bol.com te bestellen met opgaaf van titel, auteur en ISBN nummer (paperback: 9789461933607,  e-book: 9789462549302).

Direct te bestellen via:

School en Kunst – Theoretische basis voor Kunsteducatie (mijnbestseller.nl)

Voor de bestelling van  ‘School en Kunst’ als e-book  : 

http://www.mijnbestseller.nl/shop/index.php/epub-school-en-kunst-38092-www-meinbestseller-de.html