Als je de rekenmeesters en politici van nu moet geloven, gaan we heel zware tijden tegemoet omdat al heel snel de babyboomers massaal een beroep gaan doen op de gezondheidszorg. Die zorg moet dan betaald worden, net zoals de pensioenen, door de zwoegende jongelui van nu, die ook nog eens veel minder in aantal zijn. Dat is natuurlijk sneu voor hen, zeker als je weet dat er dagelijks voor enorme bedragen aan medicijnen ongebruikt weggegooid worden. Dat laatste moet dus echt meteen aangepakt worden. Daar hoor je mij niet over.

Halleluja...
Halleluja…

Maar die zogenaamde grote aantallen zorgvragers op leeftijd? Wat ik niet begrijp, is dat de hooggeleerde lieden daar zo’n groot probleem van maken. Hoelang zal die periode van meer zorg voor ouderen duren? Vijfentwintig, hoogstens dertig jaar. Wat is nou dertig jaar. Vraag het je opa en oma maar eens. De jaren vliegen voorbij en voor je het weet, is het probleem opgelost. Daarbij komt ook nog dat scholen en peuterspeelzalen in diezelfde tijd minder subsidie zullen opslorpen door het sterk gedaalde kinderaantal. Daar moet de staat toch wat aan over kunnen houden. Bovendien, en het verbaast me dat de dames en heren politici het daar nooit over hebben, de babyboomers zijn de generatie die de revolte van de zestiger jaren van de vorige eeuw begonnen, die uitmondde in de grote individuele vrijheid, waar iedereen nu in meer of mindere mate van profiteert. Denk je nu heus dat je die generatie straks kunt wijsmaken dat je in de hel komt als je uit het leven stapt wanneer dat niets meer te bieden heeft?

Als ik nog jong was, zou ik een eigen bedrijf starten om veteranen een feestelijke slotmanifestatie te kunnen bieden : “Evenementenbureau het Laatste Avondmaal”. Gegarandeerd dat het een succes zou worden…

 

(uit: ‘Verdwaalde Hagel’, 2015)

Het Laatste Avondmaal